Slowing down is al zo’n 24 maanden ons nieuwe motto. Door de recente gebeurtenissen met COVID-19 hebben we letterlijk een stapje terug moeten doen en voor sommigen bevalt dat wel. We zijn veel meer gaan nadenken over wat we belangrijk vinden en waar onze prioriteiten liggen. Zo ook met onze beauty routine. We willen weten welke ingrediënten er in onze verzorgingsproducten zitten en vooral welke niet (parfum, SLS, enz.). We willen weten hoe de producten gemaakt worden en hoe ze vervolgens verpakt worden.

Dit zagen we ook al bij de clean beauty trend, maar slow beauty gaat verder dan dat. Het gaat over het gebruiken van minder producten die zorgen voor meer effectiviteit. We willen af van de onnodige consumptie en we willen onder andere zo ons afval verminderen. Het gaat niet alleen om het aannemen van een bewustere mindset over hoe we beauty-producten shoppen, maar ook over het creëren van beauty-rituelen die ons inspireren om minder tijd in de digitale wereld te stoppen en om meer in het nu te zijn. Slow beauty moedigt ons aan om aardiger voor onszelf te zijn, al is het maar voor 10 minuutjes per dag om een momentje voor jezelf te pakken en de dagelijkse stress los te laten.

Een simpele skincare routine

Voor velen kan de 12-stappen-routine, die we kennen van de K-beauty trend, overweldigend zijn. Daarnaast is het ook niet nodig. We kunnen beter investeren in producten die effectiever zijn en die onze huid verzorgen op een manier die goed is voor je gezondheid, je huid en de planeet. We gaan naar een meer minimalistische benadering waarbij kwaliteit boven kwantiteit staat. Weg met die overvolle shelfies, less is more.

Met aandacht voor duurzaamheid

Kies voor merken die in hun bedrijfsvoering duurzame en ethische keuzes maken. Deze keuzes kunnen gaan over de ingrediënten, het productieproces en de verpakking met de gedachte om onszelf en de planeet te beschermen. Bij onze productpagina’s vind je daarom ook altijd informatie over het merk en hoe zij duurzaam ondernemen.

Skincare wordt self-care

Slowing down gaat ook over het voorop stellen van onze gezondheid en welzijn. Denk aan de tijd nemen om in bad te gaan, tijd nemen voor je familie en vrienden, het verkrijgen van een goede nachtrust, het eten van gezonder en vers voedsel en het bewegen in de buitenlucht. Dit heeft allemaal een positief effect op je huid. Daarnaast voel je je ook lekkerder in je vel.

Doe jij mee met de slow beauty movement? Shop hier onze producten. 

22 januari 2022